Carl Prisen 2019

Årets Carl-prisfest løb af stablen d. 30. april i H. C. Andersen Slottet i Tivoli. Carl Prisen er musik-forlæggernes årlige prisfest, hvor danske danske komponister, sangskrivere og tekstforfattere inden for alle genrer hædres. Prisen er opkaldt efter Danmarks store komponist Carl Nielsen, men prisen uddeles naturligvis både inden for rytmisk og klassisk musik.

I år vandt Kirsten Juul Seidenfaden i kategorien Årets komponist – Børnemusik, med udgivelsen Den mørke vind, der er udgivet på Musiklærerforeningens forlag – Dansk Sang. Den mørke vind er en koncertfortælling om drengen Rafiq fra Syrien, der oplever, hvordan borger-krigen vender op og ned på hans liv. En fortælling der er skrevet sammen med børn.

Den mørke vind er en enkel, fin og ægte historie, der har vist sig at mangle. Det er helt vildt fedt for projektet, at noget så enkelt og fint som det faktisk er, bliver set og anerkendt som det. Det er jeg jo helt vildt glad og stolt over at få lov at være en del af”, fortæller Kirsten Juul Seidenfaden.

For mig selv at blive indstillet til prisen er også helt vildt. Det er jeg meget stolt over og glad for. Måske fordi jeg ikke er uddannet komponist – men selvlært. Når man så ser hvad det er jeg blevet belønnet på, nemlig den der enkelhed og umiddelbarhed som startede det hele, bliver jeg virkelig glad.”

Foto: Michael Søndergård

 

© 2015 Sofarider Inc. All rights reserved. WordPress theme by Dameer DJ.